Een vast contract verruilen voor een baan op uitzendbasis?

Een vast contract verruilen voor een baan op uitzendbasis. De meesten zullen zich afvragen waarom iemand voor die onzekerheid zou kiezen. Willem deed het en maakte daarmee een mooie stap in zijn carrière. Nieuwsgierig waarom hij deze keuze maakte? En wat zijn ervaring is met Lincks als werkgever? Lees dan snel verder!

In juni 2022 ging Willem van Oorschot (29 jaar) via Lincks op uitzendbasis aan de slag bij Nsecure in Barendrecht als Service Coördinator. Een spannende stap in zijn carrière, want hij had het nog best naar zijn zin bij zijn oude werkgever. Én daar had hij ook nog eens een vast contract. Toch kriebelde er in maart 2022 wat en besloot hij zijn LinkedIn een week lang open te zetten voor Recruiters. Binnen enkele dagen had hij verschillende berichten in zijn mailbox. Waaronder een bericht van Renate of hij interesse had in een andere baan & of hij eens koffie wilde komen drinken. Het feit dat Lincks voor meerdere vaste klanten werkt & de openheid van het LinkedIn bericht, maakte dat Willem op gesprek kwam in ’s-Gravendeel. Zijn gevoel werd al snel bevestigd in het prettige gesprek.

Het voelde eigenlijk vanaf het eerste contact vertrouwd en Renate vertelde direct over een mogelijk interessant bedrijf waar ze mee samenwerkten. En dat was Nsecure’.

Daarna volgde het eerste gesprek bij zijn huidige werkgever en ook daar voelde Willem zich al snel op zijn gemak. ‘Het is fijn dat Nsecure al een goed beeld van mij had door het gesprek bij Lincks. Hierdoor hing er gelijk een prettige sfeer en verliep de kennismaking positief.’ Kort daarop volgde een aanbod en na een kleine onderhandeling, besloot Willem zijn vaste contract op te zeggen en bij Nsecure aan de slag te gaan. ‘Het was best een spannende beslissing, maar vanaf het begin is er door zowel Lincks als Nsecure aangegeven dat de intentie écht was om op termijn bij Nsecure in dienst te komen. Deze kennis, in combinatie met de doorgroeimogelijkheden die ik zocht in een nieuwe baan, hebben er voor gezorgd dat ik de stap toch genomen heb.

Er is 1 bedrijf aan mij voorgelegd en dat bleek een uitstekende match te zijn. Dat is denk ik ook waar Lincks goed in is. Ze kijken naar wat bij iemand past en doordat ze de bedrijven waarmee ze samenwerken goed kennen, maken ze daar een match op. Daarnaast zijn ze gewoon, normaal en duidelijk in de communicatie & de afspraken die ze maken.

Willem van Oorschot, Service Coördinator bij Nsecure

Over de periode die hij via Lincks bij Nsecure werkte, is Willem ook heel positief. ‘Ik heb me eigenlijk nooit een buitenstaander gevoeld, maar juist vanaf dag 1 onderdeel van het team. Ondanks dat ik natuurlijk juridisch gezien wel een andere werkgever had.’ Net zoals het contact met de collega’s, verloopt ook het doorgeven van zijn gewerkte uren & gereden kilometers soepel. ‘Het systeem is simpel & duidelijk. Ik vond het ook fijn dat ik makkelijk eerdere weken terug kon vinden. De uren gaf ik voor het einde van de maand door en op de eerste werkdag van de nieuwe maand werd mijn salaris altijd keurig op tijd overgemaakt.’ Ook wanneer hij tussentijds vragen had, geeft Willem aan Lincks altijd goed te kunnen bereiken en snel een antwoord te hebben.

Dat Willem inmiddels helemaal op zijn plek zit bij Nsecure, is wel duidelijk. Een brede lach verschijnt dan ook op zijn gezicht wanneer hij vertelt over het leuke team, de verantwoordelijkheden & vrijheid die hij krijgt om eigen ideeën uit te voeren. ‘Het is een heel open bedrijf en ik kan bij iedereen terecht met vragen.’ Geen wonder dus dat Willem begin 2023 een contract bij Nsecure ondertekende. 

Waarom hij Lincks zou aanraden bij vrienden & familie? ‘Lincks doet wat ze beloven’. Aldus Willem.


Meer lezen over werken via Lincks vind je hier. Bekijk ook gerust een van onze andere blogs!