Op uitzendbasis aan de slag!

Wanneer je via Lincks aan de slag gaat in jouw nieuwe baan, zijn wij officieel jouw nieuwe werkgever. Dat betekent dat wij jouw salaris uitbetalen en de financiële risico's dragen wanneer je ziek wordt.

Soms is het bedrijf enkel op zoek naar tijdelijke versterking, maar in de meeste gevallen werk je een bepaalde periode via ons om daarna direct in dienst te treden bij jouw nieuwe werkgever. Zie het als een soort langere proefperiode waarin zowel jij als de klant wat langer de tijd hebben om te kijken of dit echt de baan is die bij jou past. 

In juni 2022 ging Willem van Oorschot (29 jaar) via Lincks op uitzendbasis aan de slag bij Nsecure in Barendrecht als Service Coördinator. Lees hier meer over zijn ervaring met Lincks als werkgever.

De voordelen voor jou:

   Uitbetaling op de eerste werkdag van de maand
   Feestdagen worden doorbetaald
   Gemakkelijk uren doorgeven via de portal
   Je bouwt 2 vakantiedagen per maand op
   Flexibel opzegbaar 
   Altijd snel antwoord op jouw vragen

Natuurlijk kunnen we ons goed voorstellen dat je verschillende vragen hierover hebt. Daarom hebben we de meest gestelde vragen hieronder voor je op een rijtje gezet

Wanneer krijg ik salaris? 
Het salaris wordt op de eerste werkdag van de maand uitbetaald. Wij proberen om altijd voor 15.00 uur het geld over te maken, waardoor het diezelfde dag nog op jouw bankrekening staat. Dat kan dus ook in de avond zijn, afhankelijk van jouw bank. Heb je de werkdag erna jouw salaris nog niet binnen? Neem dan altijd contact met ons op!

Kan ik een voorschot krijgen op mijn salaris?
Ja, dat kan zeker. Neem hiervoor altijd even contact met ons op, dan denken we natuurlijk graag met je mee over de mogelijkheden.

Worden feestdagen uitbetaald?
Ja, wettelijke feestdagen worden altijd door ons uitbetaald. Werk je niet fulltime, maar parttime? Dan wordt de feestdag uitbetaald, indien deze dag op jouw vaste werkdag valt.

Krijg ik doorbetaald als ik ziek ben?
Wanneer je je ziek hebt gemeld en dus niet kunt werken, is de eerste dag voor jezelf. Dat wil zeggen dat je die dag niet betaald krijgt. Ben je na die dag nog ziek? Dan krijg je vanaf de tweede dag gewoon jouw salaris uitbetaald met een maximum van 52 weken.

Wanneer kom ik direct in dienst bij het bedrijf?
Afhankelijk van jouw contract, werk je meestal 1040 uur (ongeveer 6 maanden) of 1560 uur (ongeveer 9 maanden) voor ons. Wanneer je in dienst komt van jouw nieuwe werkgever is natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. In ons systeem kunnen we gemakkelijk voor jou nakijken hoeveel uur jij nog via ons moet werken.

Wanneer bouw ik pensioen op?
Wanneer je via Lincks aan de slag gaat, bouw je vanaf dag 1 pensioen op. Dit gebeurt via het STIPP pensioenfonds. In de meeste gevallen word je na ongeveer 9 maanden overgenomen door het bedrijf zelf, waar vervolgens hun secundaire arbeidsvoorwaarden gelden.

Hoeveel verlofuren bouw ik op?
Wanneer je fulltime werkt, bouw je ongeveer 16 uur,  dus 2 dagen, verlof op per maand. 

Wat gebeurt er als ik geen verlofuren meer heb staan, maar toch een vrije dag wil opnemen?
In overleg kun je in de meeste gevallen tóch een vrije dag opnemen. Dit wordt dan als onbetaald verlof genoteerd. Neem hiervoor altijd even contact met ons op, zodat we het goed kunnen noteren en met je mee kunnen denken in een passende oplossing.

Wie kan ik contacten met vragen?
Bij Lincks is Arjan Huisman verantwoordelijk voor vragen rondom jouw werkuren, verlofdagen of uitbetaling van het salaris. Ook wanneer je niet kunt werken omdat je ziek bent, is het goed om Arjan te contacten. Heb je op voorhand al vragen over werken via Lincks? Ook dan kun je bij hem terecht.