Bij Lincks als Recruiter!

Klant en kandidaat met elkaar verbinden, dat is waar de Recruiters van Lincks iedere dag mee bezig zijn. Maar hoe pakken ze dat aan, waar letten ze op en hoe ziet nou een gemiddelde dag eruit? De antwoorden op die vragen, en nog veel meer, lees je hieronder!

Een team van Recruiters
De meeste collega’s bij Lincks zijn werkzaam als Recruiter, maar dat wil niet zeggen dat iedereen hetzelfde werk doet. Natuurlijk zijn er werkzaamheden die voor iedereen hetzelfde zijn, maar omdat iedereen een andere persoonlijkheid heeft én een verschillend ervaringsniveau meebrengt, worden die taken soms op geheel eigen wijze ingevuld. En dat is juist goed, zo blijven we van elkaar leren en kijkt een ander vaak met een frisse blik. 

Over het algemeen spreken we over een rolverdeling van junior, medior en senior Recruiters bij Lincks. Niet alleen het aantal jaar werkervaring speelt een rol in deze verdeling, maar het brengt ook senioriteit mee in het soort vacatures die onder de hoede van die collega vallen. En natuurlijk ook het type kandidaten dat er gesproken wordt. Een ervaren Key Accountmanager spreekt nou eenmaal liever met een senior Recruiter en de starters op de arbeidsmarkt levelen makkelijker met een Recruiter van hun eigen leeftijd. 

De werkdag van een Recruiter
Dagelijks  leggen we (nieuwe) contacten, houden we ons bezig met sollicitatiegesprekken en vacature intakes. We gaan bij (potentiële) klanten op bezoek, schrijven gespreks- en bezoekverslagen en stellen vacatureteksten op. Kandidaten worden voorgesteld aan de klanten, we begeleiden de kandidaat en klant wanneer zij met elkaar willen spreken en delen onze kennis en expertise wanneer er een aanbod gedaan wordt. 

Junior Recruiters hebben meestal nog geen groot netwerk opgebouwd en de meer ervaren Recruiters al wel. Zij hebben klanten die de weg terug weten te vinden naar Lincks en voor wie we inmiddels een volwaardig sparringpartner zijn. Maar beide zijn continue bezig met het contacten van nieuwe klanten, het maken van afspraken en het uitbouwen van relaties. 

Een groot gedeelte van de dag zijn de Recruiters dan ook in gesprek met kandidaten of klanten door te bellen, mailen, online kennis te maken of tijdens een face-to-face gesprek bij ons op kantoor. Het enthousiasmeren van (potentiële) sollicitanten is een belangrijk onderdeel van ons werk. Om dit zo goed mogelijk te doen verdiepen we ons altijd in de organisatie waar de vacature openstaat en de normen en waarden van dit bedrijf. We vinden het namelijk belangrijk om een goede match te maken, niet alleen op kennis & kunde maar juist ook op persoonlijk vlak. De insteek is altijd  om iemand te vinden die zich voor langere termijn aan het bedrijf wil binden. Of we nu al enkele jaren met een klant samenwerken of voor een nieuw contact aan de slag gaan, we zijn altijd bezig met het leggen van de juiste link.

Procedure bij Lincks 
Wanneer wij een kandidaat hebben gevonden, of zij ons, zoeken we altijd telefonisch of via de mail contact. Wanneer er voldoende aansluiting is,  praten we graag verder op ons kantoor of middels videobellen om elkaar beter te leren kennen. We gaan dat gesprek altijd open in en bespreken ook eventuele andere mogelijke vacatures waarvan wij denken dat ze bij die persoon kunnen passen. Zijn beide enthousiast na het gesprek? Dan stellen we die persoon natuurlijk graag voor bij de soon-to-be werkgever.

Ook zodra de gesprekken bij de klanten plaatsvinden blijven we in beeld. Lincks blijft aan jouw zijde tot het einde, en daarna ook nog. Wij vinden het belangrijk om te weten hoe het met jou gaat en wanneer je aan de slag bent gegaan bij jouw nieuwe werkgever. Wij zullen dan ook af en toe contact opnemen met jou en de werkgever om te vragen of jullie beide tevreden zijn. 

Hoe beoordelen we of een iemand geschikt is?
Natuurlijk kijken we naar de harde criteria en richtlijnen die onze klant gegeven heeft. Maar we zoeken ook naar de aansluiting in de persoonlijkheid van de kandidaat. Iemand kan een perfect cv hebben, maar qua persoon niet binnen het team van onze klant passen. Dan kan het zijn dat we je toch niet verder meenemen in de procedure. Ook komt het andersom voor, nog niet de juiste werkervaring op zak, maar wél het type dat we zoeken. Dan is het aan ons te taak om beide partijen bij elkaar te brengen en daar ligt de kracht van Lincks. Het is iets waar wij iedere keer weer blij van worden. Puur op de criteria zou de werkgever de kandidaat hebben afgewezen, maar door onze overtuiging (omdat we de werkgever goed kennen) is het toch een match. Het totaalplaatje is dan ook echt het allerbelangrijkste. 

Wat maakt het werk als Recruiter zo leuk?
Het is een sociaal en gezellig beroep. Je hebt veel contact met klanten en kandidaten en bouwt met beide echt een band op. “Een baan vinden is een belangrijk proces in iemands leven en wij mogen daar een belangrijk onderdeel van zijn.” Juist die match maken, is waar we het voor doen!

Daarnaast is Lincks als bedrijf natuurlijk top, er is ruimte voor eigen ontwikkeling en er zijn gezellige collega’s. Als team helpen we elkaar ook echt, veelal is het invullen van een vacature dan ook het resultaat van onze samenwerking. Dat lukt goed omdat we relatief klein zijn, daardoor hebben we korte lijnen en staan we nauw met elkaar in contact. 

“Uiteindelijk geeft het ons echt voldoening als een kandidaat tevreden is met de dienst van Lincks en de bemiddeling en contact met Lincks waardeert.”

Ben jij na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar werken bij Lincks? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We staan er altijd voor open om de mogelijkheden te bespreken!

Informatie over het schrijven van een goed cv, het voorbereiden op een gesprek of de onderhandeling van de arbeidsvoorwaarden vind je hier! Bekijk ook gerust een van onze andere blogs!