Bij Lincks als Team Office!

Klant en kandidaat met elkaar verbinden, dat is waar de Recruiters van Lincks iedere dag mee bezig zijn. Maar wat doen onze office collega's Rianne & Annemarie nu precies bij Lincks? Het antwoord op die vraag en nog veel meer, lees je hieronder!

Over de rol van Office Assistent of Office Coördinator wordt vaak generaliserend gesproken ‘jullie kopen dan zeker de nietjes in’. Ja, dat doen we ook, maar ons werk is (gelukkig!) veel breder dan dat. Zoals je ziet is deze rol eigenlijk ook niet in één woord te omschrijven. We geven je dan ook graag een kijkje achter de schermen in onze werkdag bij Lincks!

De dag begint zodra we tussen 8.00 uur  en 8.30 uur het kantoor in ’s-Gravendeel binnenstappen. De laptops worden opgestart, het koffiezetapparaat aangezet en de vaatwasser uitgeruimd. Met een dampende kop thee loggen we in het systeem in en wordt de agenda bekeken. Naast online gesprekken vinden er dagelijks kennismakingsgesprekken op kantoor plaats. Dat is op sommige dagen even puzzelen met de ruimte. Een warm ontvangst vinden we bij Lincks belangrijk en wanneer we de deur voor je opendoen, verwelkom we je met je naam en weten we met wie je een afspraak hebt!

Na de agenda is het tijd voor de mail. Hoe vol de mailbox zit verschilt per dag. Mailtjes worden beantwoordt, binnenkomende sollicitaties verwerkt, updates verstuurd en er vindt contact plaats met leveranciers. Daarnaast worden afspraken bij Lincks of de klant in gepland,  gaat de algemene telefoon en wordt de dagopstart op de jobboards gedaan. Ook wordt er contact gezocht met degene die een open sollicitatie bij ons hebben achtergelaten.

De mail en telefoon gaat de hele dag door, maar daarnaast valt de wet AVG ook in ons takenpakket. Iedere dag wordt gecontroleerd of er kandidaten zijn die nog toestemming moeten geven tot het bewaren van de gegevens. Diverse rapportages worden gedraaid,  data wordt geanalyseerd én verwerkt. Zo dragen we zorg voor een up-to-date systeem. Iedere dag worden ook onze actieve vacatures doorlopen en wordt er aandacht besteed aan het minst leuke gedeelte van dit werk. Het versturen van persoonlijke afwijzingen.

Een van de leukste aspecten aan ons werk is het schrijven van de vacatureteksten. Vaak het eerste wat een potentiële kandidaat ziet of leest over de baan én daarom MOET het staan als een huis. Niet altijd makkelijk, maar wél altijd uitdagend om met de droomkandidaat in gedachte een interessante en pakkende tekst te schrijven. Iedere vacaturetekst moet onderscheidend zijn en natuurlijk dat belichten wat het zo leuk maakt om voor die organisatie aan de slag te gaan. Een creatief proces, waar veel voldoening uit gehaald wordt als de tekst van het scherm spat.

De content die je op een van onze social mediakanalen vindt, komt ook uit onze pen. We delen hier wekelijks leuke feitjes, nieuws, interessante content voor onze branche en op Instagram geven we je een inkijkje in de dagelijkse gang van zaken binnen Lincks. Op LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram kan je ons vinden onder de naam @lincksrecruitment. 

Naast de dagelijkse werkzaamheden, vallen ook de facilitaire zaken onder ons beheer. We zorgen inderdaad voor een voorraad nietjes, evenals theezakjes & vuilniszakken. Denk daarnaast ook aan het klaarzetten van bidons die we aan kandidaten meegeven na een gesprek en het versturen van enveloppen met chocoladerepen naar kandidaten die via ons gaan starten in een nieuwe baan. Maar ook het bestellen van de kaarten & organiseren van acties vallen onder ons pakket. En we zijn ook nog aanspreekpunt voor ICT gerelateerde vragen. 

Waar Annemarie zich vooral met de operationele taken bezighoudt, ligt de focus van Rianne vooral op diverse lopende projecten. Zo is ze bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het beheer van de website. We investeren graag in innovaties en blijven dan ook optimaliseren in bijvoorbeeld de gebruikerservaring van de website en mailingen. 

Iedere dag is anders en snel kunnen schakelen in een officerol dan ook echt een must. Die afwisseling is wat dit werk juist zo leuk maakt en we doen het écht samen.

Ben jij na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar werken bij Lincks? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We staan er altijd voor open om de mogelijkheden te bespreken! Bekijk ook gerust een van onze andere blogs!