De kracht van Lincks

Missie

Lincks Personal Recruitment is dé volwaardige business partner op de arbeidsmarkt. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers volledig bij de instroom van nieuwe medewerkers door werving- en selectietrajecten, uitzenden, advisering in aannamebeleid en arbeidsmarktcommunicatie. Zoals onze naam Lincks Personal Recruitment al aangeeft onderscheiden wij ons daarbij door persoonlijke aandacht en betrokkenheid. We zetten ons dagelijks in voor het maken van de beste match en kijken daarbij goed naar de persoon achter het CV. Hierdoor doen (latente) werkzoekenden graag een beroep op Lincks voor een nieuwe stap in hun loopbaan.

Visie

Goede medewerkers die duurzaam verbonden blijven aan een organisatie zijn door hun kwaliteiten en vaardigheden van grote waarde. Met ons uitgebreide kandidatennetwerk en onze kennis van de arbeidsmarkt zijn wij een betrokken recruitment partner die de verbinding kan maken tussen bedrijven en kandidaten. Wij ondersteunen onze klanten door vlotte bemiddeling in goed gekwalificeerd personeel. Door onze langdurige relatie met veel mooie bedrijven, zowel binnen als buiten de regio, hebben wij voor werkzoekenden een gevarieerd aanbod van de leukste banen.

Hoe het allemaal begon...

Mireille vertelt: ‘Vanuit de droom om ooit ondernemer te worden viel, na een aantal jaren werkervaring in HR en Werving & Selectie, alles op zijn plek. Dit resulteerde op 1 november 2007 in de start van een eigen bedrijf. Ik sloot me aan bij een netwerkformule, genaamd The People Company. Daar zat ik dan op 1 november 2007 aan de keukentafel met mijn oude Toshiba. Ik wilde het graag anders doen dan anderen en hoopte de passie die ik heb voor werving & selectie over te kunnen brengen aan zowel klanten als kandidaten, omdat mensen in een bedrijf van grote waarde zijn.

Ik had al snel uitbreiding nodig. Het werk is erg arbeidsintensief; acquisitie, searching, interviews en netwerken kost veel tijd. In 2008 nam ik mijn eerste personeelslid Renate aan. Dat was best een gok, zowel voor Renate als voor mijzelf, omdat het bedrijf nog in de opstartfase zat. Ondanks de neergaande tendens die in 2008 inzette, groeide het bedrijf en kon ik eind 2009 nog iemand aannemen. Het werd ook tijd om te verhuizen, het werd een klein kantoorpand aan de Viltweg in ’s-Gravendeel. We zijn daar nog steeds gevestigd, alleen nu in een groter pand. In 2011 kwam Annemieke erbij en in datzelfde jaar richtten wij een uitzendbureau op om aan de groeiende behoefte vanuit de markt te voldoen. In eerste instantie lag onze focus op het bemiddelen van hoger opgeleid personeel. Toen de vraag daarvoor toenam hebben wij onze dienstverlening uitgebreid met bemiddeling van het middenkader.

Vanuit de dalende markt ontvingen wij aanvragen voor outplacementtrajecten. Vanaf 2013 zijn we deze trajecten gaan verzorgen. Hier hebben we een speciaal programma voor laten ontwikkelen van waaruit we ook sollicitatietrainingen zijn gaan organiseren. Bij deze trainingen bereiden we werkzoekenden in kleine groepjes vanuit onze expertise voor op een sollicitatietraject. Wij groeiden door, in januari 2014 is Brita gestart en in 2015 werd ons team verder uitgebreid met de komst van Arjan.

In 2015 heb ik besloten om de netwerkformule te verlaten en onder een nieuwe naam verder te gaan in 2016. Om onze dienstverlening richting onze kandidaten en klanten nog beter te maken, wilden we graag zelf ons eigen merk uitdragen en zelf de marketing en communicatie doen. De naam ‘Lincks’ staat voor verbinden en de lin(c)k leggen. We hebben ‘Personal Recruitment’ toegevoegd aan de naam Lincks omdat dit precies is wat ons onderscheidt. Dit horen we ook altijd terug van onze kandidaten en klanten. We zijn ons nog meer gaan verdiepen in online marketing, hebben gerichte campagnes opgezet en meten en monitoren alle data nauwgezet. In 2018 hebben we deelgenomen aan een Talent Brand Management Programma van LinkedIn en wonnen een award voor beste careerpage. Een mooie beloning!

Ik ben er trots op dat we inmiddels een grote diversiteit aan opdrachtgevers binnen en buiten de regio kunnen ontzorgen in het recruitmentproces. Ons klantenbestand bevat grote aansprekende namen, maar voor ook kleinere bedrijven werken wij met evenveel passie en betrokkenheid. Op dit moment werken wij met een team van 11 collega’s aan uiteenlopende opdrachten. Elke collega binnen Lincks heeft zijn of haar eigen talenten, vakgebied of key-account en is daar verantwoordelijk voor. Ons hechte team bestaat uit medewerkers van verschillende leeftijden, achtergronden en kennisgebieden. Dit zorgt voor een mooie dynamiek, een groot netwerk en een fijne sfeer op kantoor.

Wie er allemaal in ons team zitten kun je natuurlijk terugvinden op onze teampagina. De komende jaren willen we nog meer groei doormaken. We zien op dit moment dat dit ook op een natuurlijke manier gebeurt. Veel bedrijven weten ons te vinden en ook kandidaten weten dat ze voor een baan binnen of buiten de regio bij ons aan het juiste adres zijn! Plannen, dromen en ambities hebben we genoeg, maar we blijven ons vooral richten op het bereiken van maximaal resultaat. Want met de juiste match maken we heel veel klanten en kandidaten blij!’