Wil jij dat we jou helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging?

Introductie

Vind jij het een uitdaging om financieel verantwoordelijk te zijn voor grote projecten? Heb jij een bedrijfseconomische opleiding en minimaal vijf jaar relevante werkervaring? Dan is deze zelfstandige vacature van Project Controller zeker iets voor jou! In jouw nieuwe uitdaging draag je zorg voor de efficiency in processen en ben je eindverantwoordelijk voor Power BI. Meer weten? Mireille komt graag met je in contact.

Organisatie

Jouw nieuwe werkgever is een adviesbureau gericht op het midden- en kleinbedrijf. Er werken gedreven collega’s en de cultuur binnen het bedrijf is open, informeel, betrokken en collegiaal. Er wordt hard gewerkt, maar zeker ook gelachen.

Je rapporteert als Project Controller aan de Financieel Manager, die je ook vervangt bij afwezigheid. Het betreft een fulltime functie en je gaat aan de slag op het kantoor in Den Haag.


Functie

Jij bent als Project Controller het aanspreekpunt voor alle financiële aspecten van de projecten. Zo draag je zorg voor een correct contractbeheer, waarbij je zicht hebt op alle kritieke prestatie-indicatoren, risico’s, verplichtingen en mijlpalen. Kritisch kijk je naar de processen en bent voor onder andere inkoop, goedkeuringen en rapportages in control. Om een zo effectief mogelijk management van opbrengsten en kosten te realiseren implementeer je deze processen in de administratieve organisatie. Je bewaakt de discipline ten aanzien van de verplichtingen- en urenregistratie intern en extern en neemt de juiste maatregelen om de scherpte erin te krijgen. Verder is van belang dat het inkoopproces goed wordt vastgelegd. Gedurende de projectuitvoering ben je alert op wijzigingen van onder andere meerwerk en indexeringen en leg je deze vast in het projectdossier en de administratie.

Om een goed inzicht te krijgen in de status van het onderhanden werk ben je constant in contact met de projectleiding en andere direct betrokkenen. Je legt de activiteiten vast in planning en budgettering, toetst de voortgang en bewaakt het budget. Periodiek bespreek je tot in detail de rapportages met de Projectleiders. Daarnaast neem je de verantwoordelijkheid voor de tijdige facturatie en het liquiditeitsbeheer. Mede hierdoor draag je bij aan een de integrale verantwoordelijkheid. Verder signaleer je tijdig afwijkingen en risico’s, adviseer je over mogelijke oplossingen en ben je in staat om vooruit te kijken en dit te vertalen naar een adequate prognose. Daar waar het proces beter en sneller kan, neem je het initiatief en ondersteun je bij voorcalculatie, PoC, LE, onderhanden werk, budgettering en forecasting.

Als Project Controller ben je tevens verantwoordelijk voor de maandelijkse rapportage en analyse op Business Unit niveau. Je bent in staat om de financiële awareness en verantwoordelijkheid van de Business Unit Managers te versterken. Hierin toon je je een Business Partner.

Tot slot ben jij eindverantwoordelijke voor van Power BI en bouw je verder aan een verbeterde managementrapportage. Uiteraard word je hierin uitstekend ondersteund door automatisering.

Functie-eisen

Als ondernemende, zelfstandige Project Controller breng jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel mee. Jouw kritische blik ziet de kleinste details en je kunt zowel gestructureerd als ad hoc werken. Verder beschik jij over een goed gevoel voor humor en herken je jezelf in het onderstaande profiel:

 • Afgeronde bedrijfseconomische opleiding op hbo/academisch niveau;
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een projectorganisatie;
 • Autoriteit op het gebied van project-control, meer dan gemiddelde skills op het gebied van business control;
 • Ervaring in contractbeheer;
 • Uitstekende Excel vaardigheden, kennis van Power BI of vergelijkbaar is een belangrijke pre;
 • Communicatief en sociaal vaardig, je weet op een tactvolle wijze invloed uit te oefenen op de betrokkenen in de gehele organisatie
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

En wat bieden wij jou als toekomstig Project Controller in Den Haag?

 • Een goed salaris van maximaal €70.000 bruto per jaar, uiteraard afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt;
 • Variabele beloning, afhankelijk van bedrijfsresultaat;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Ontwikkelmogelijkheden;
 • Mooie financiële functie in een dynamische omgeving.

Sollicitatie

Je kunt via de button ‘solliciteer’ rechtstreeks reageren op deze functie. Vul jouw gegevens in op het invulformulier en stuur je CV (en eventuele motivatie) als bijlage(n) mee. Jouw sollicitatie wordt dan direct gekoppeld aan deze vacature en in behandeling genomen.

Vragen? Stuur een Whatsapp bericht

Klik hier

Vragen? Stuur een bericht

Klik hier
Menu