Wil jij dat we jou helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging?

Introductie

Ga als Online Marketeer / E-Commerce Specialist aan de slag bij Clever Strategy! In deze veelzijdige rol ben je vanuit een resultaatgerichte aanpak bezig met het opzetten, beheren en optimaliseren van e-commerce content en campagnes. Je werkt samen met een collega E-Commerce Specialist en met specialisten op het gebied van media en marketing automation. Ben je een Marketeer in hart en nieren met een passie voor e-commerce? Lees dan snel verder!

Organisatie

Je komt te werken bij Clever Strategy, een innovatief, jong en groeiend marketing adviesbureau in de regio Rotterdam. Clever Strategy is gespecialiseerd in online marketing met een focus op het creëren van rendement, ze hebben een fact-based en data-driven aanpak. Of het nu gaat om het behalen van de omzet of het genereren van leads. Clever helpt de klant o.a. met het ontwikkelen van e-commerce, campagnes en loyalityprogramma’s.

Met een specialisatie in webontwikkeling in combinatie met marketing automation wordt er dagelijks gewerkt aan het optimaliseren van marketing- en communicatie inspanningen. Clever Strategy ontwikkelt volledige (online) campagnes. Denk hierbij aan data driven websites, e-mailmarketing, profile based customer journey’s, liquid media, KPI-dashboards en data analyses.

Mooie en toonaangevende klanten zijn o.a. Hunkemöller, Hyundai, Kimerbly-Clark, Jumbo Golf, Bruynzeel Keukens. Lucardi, de Baak, Dumil, Q1905 (Quick).

In deze uitdagende rol van Online Marketeer / E-Commerce Specialist kom je te werken in een team van 25 ambitieuze collega’s, verdeeld over de afdelingen development, media en projectmanagement. Clever is een platte organisatie, waarbij de communicatielijnen kort zijn en beslissingen snel worden gemaakt.

Functie

In de functie van Online Marketeer / Ecommerce Specialist ben je onderdeel van het Clever Shops team en altijd op zoek naar het hoogste rendement! Samen met jouw collega’s werk je aan de optimalisatie van verschillende webshops die ze in eigen beheer hebben en voor externe klanten beheren.

Je bent hierbij verantwoordelijk voor de optimalisatie van bestaande content én de creatie van nieuwe content. Hierbij ligt de focus op product-, categorie- en campagnecontent en werk je ook mee aan webshopbrede communicatie-uitingen.

Het verdere takenpakket wat bij deze functie hoort is ontzettend veelzijdig en bestaat uit:

 • E-mail marketing / marketing automation, het zelfstandig uitvoeren van e-mail campagnes inclusief het schrijven van content, campagnes, analyse en optimalisatie;
 • Coördinatie van de creatie van visuals;
 • Beheer van de campagne- & contentkalender voor de verschillende webshops;
 • Het inregelen van campagnes in o.a. Lightspeed, Magento en WooCommerce;
 • Conversie- en SEO-optimalisatie.

Functie-eisen

Als Online Marketeer / E-Commerce Specialist heb je een echt online-marketing en e-commerce hart. Je bent enthousiast, gedreven en wil altijd het maximale behalen uit een webshop! Daarnaast kun je je snel verplaatsen in verschillende opdrachtgevers en ben je bereid jezelf te ontwikkelen. Binnen Clever Strategy krijg je die mogelijkheid! Verder herken jij jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt een afgeronde mbo- of hbo-opleiding in de richting van Media, Communicatie, Marketing of vergelijkbaar;
 • Je hebt aantoonbare ervaring binnen de e-commerce, minimaal 2 jaar werkervaring is een pre;
 • Je schrijft makkelijk content en beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Ervaring met bijvoorbeeld LichtSpeed, Magento en/of WooCommerce is een pre;
 • Ervaring met zoekmachinemarketing (SEO) en/of Google Analytics is een pre;
 • Je houdt van strakke rapportages & KPI dashboards.

Aanbod

En wat bieden wij jou als gedreven Online Marketeer / E-Commerce Specialist?

 • Een goed salaris. afhankelijk van jouw leeftijd & ervaring;
 • Een leuke baan direct in dienst bij Clever Strategy, een inspirerend, jong en dynamisch adviesbureau gevestigd in een prachtig, net nieuw ingericht pand aan de Maas in Rotterdam;
 • Samen met 25 ambitieuze collega’s werk je als een echt team aan hele uitdagende projecten voor hele mooie, toonaangevende klanten, maar ook lunch je samen, sluit je op vrijdagmiddag de week af met een borrel en worden er met grote regelmaat leuke uitjes gepland;
 • Goede aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en reiskostenvergoeding;
 • Informele & ambitieuze cultuur waarin je gestimuleerd wordt om te groeien en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Vrijheid & eigen verantwoordelijkheid; je werktijden & – plaats zijn (indien het werk het toelaat) flexibel in te richten!

Sollicitatie

Je kunt via de button ‘solliciteer’ rechtstreeks reageren op deze functie. Vul jouw gegevens in op het invulformulier en stuur je CV (en eventuele motivatie) als bijlage(n) mee. Jouw sollicitatie wordt dan direct gekoppeld aan deze vacature en in behandeling genomen.

Vragen? Stuur een Whatsapp bericht

Klik hier

Vragen? Stuur een bericht

Klik hier
Menu