⃪ Terug naar het vacature overzicht

Introductie

Bij een van de meest toonaangevende merken in hoogwaardige aardappelproducten, Lamb Weston / Meijer, krijg jij de kans om als verantwoordelijke voor de business unit Frozen Operations toegevoegde waarde te creëren door vorm te geven aan de transitie richting operational excellence en customer intimacy. Een mooie uitdaging voor iemand zoals jij, met een bewezen trackrecord op het gebied van verandermanagement.

Organisatie

Nieuwe technologieën, ideeën en inventieve plannen, lekkere recepten en groenere processen: dat is waar Lamb Weston / Meijer naar streeft. En met succes. Ze verkoopt haar producten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Als ze bij Lamb Weston / Meijer naar een aardappel kijken, dan zien ze geen aardappel; ze zien mogelijkheden. Mogelijkheden om inventieve producten te ontwikkelen en het eten smakelijker te maken. Zo leggen ze de lat altijd hoger, van veld tot vork. Dat doen ze met in totaal zo’n 1.400 medewerkers, werkzaam in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Brazilië. Lamb Weston / Meijer heeft 6 fabrieken, waarvan er 4 in Nederland staan. Deze 4 productielocaties in Kruiningen, Bergen op Zoom, Oosterbierum en Broekhuizenvorst vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Dat geldt tevens voor de volledige aardappelteelt binnen dit gebied. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kruiningen (Zeeland), maar jij beheert je eigen agenda en bent daar waar je het hardst nodig bent.

Functie

In deze veelzijdige rol ben jij verantwoordelijk voor de P&L van de gehele businessunit Frozen Operations HAFPAL. Een verantwoordelijkheid die je met verve draagt, dankzij je jarenlange ervaring met het managen van meerdere productielocaties. Jij begrijpt namelijk hoe je een duurzame productieomgeving van wereldklasse opbouwt en verder ontwikkelt. Van het inkopen van de beste aardappelen tot het realiseren van eindproducten en halffabricaten van de hoogste kwaliteit; jij krijgt het voor elkaar door optimaal gebruik te maken van resources, mensen en middelen. Rekening houdend met de belangen van vandaag, realiseer jij bovendien de ambities van morgen. Zo inspireer je meer dan 800 medewerkers om de stippen die jij op de horizon zet te behalen. Uiteraard volledig in lijn met de bedrijfsstrategie en binnen de kaders van voedselveiligheid en milieu. Daar houdt jouw verantwoordelijkheid niet op, want jij:

 • Formuleert de operationele strategieën en doelstellingen voor korte en lange termijn en draagt zo bij aan de overall strategie;
 • Creëert een cultuur van operational excellence en draagt deze ook uit binnen je businessunit;
 • Schept de voorwaarden waarbinnen alle operationele activiteiten, van sourcing tot productie, optimaal kunnen floreren;
 • Zorgt voor een verdere professionalisering van systemen en processen;
 • Stuurt op de persoonlijke ontwikkeling van je personeel en de aanwas van nieuw talent;
 • Werkt nauw samen met de leden van het executive leadership team;
 • Vertegenwoordigt het bedrijf naar buiten toe en onderhoudt een sterk netwerk in de industriële en agrarische sector.

Functie eisen

Naast jouw ongekende drive en ambitie beschik je over een sterk gevoel voor prioriteiten en een goed ontwikkeld strategisch denkvermogen. Ook ben je in staat om een cultuur van empowerment te creëren en zo een high performance team neer te zetten. Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde academische opleiding, bijvoorbeeld in de richting Agrotechnologie of (Technische) Bedrijfskunde;
 • Minimaal 10 jaar ervaring als Senior Operations Manager, Plantmanager, Operationeel Manager of Business Unit Manager in een multi-site hoog-complexe productieomgeving. Hierbij heb je ervaring hebt opgedaan met het aansturen van meerdere plants. Heb je aantoonbare productieresultaten behaald, structurele verbeteringen doorgevoerd en ervaring opgedaan in internationale context. Bij voorkeur bij een Amerikaanse matrixorganisatie;
 • Ervaring met het werken met natuurproducten. Jij begrijpt de dynamiek en wat dit betekent voor de bedrijfsvoering;
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels.

Aanbod

En wat bieden wij jou?

 • Een concurrerend salaris inclusief aantrekkelijke bonusregeling;
 • Premievrij pensioen;
 • Auto, laptop en telefoon van de zaak;
 • Een investering in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

Inlichtingen

Heb je aanvullende vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Mireille Prooi

T: 085-90281200
M: 06-21221950
E: mireille@lincks.nl

Sollicitatie

Je kunt via de button ‘solliciteer’ rechtstreeks reageren op deze functie. Vul jouw gegevens in op het invulformulier en stuur je CV (en eventuele motivatie) als bijlage(n) mee. Jouw sollicitatie wordt dan direct gekoppeld aan deze vacature en in behandeling genomen.