⃪ Terug naar het vacature overzicht

Introductie

Wil jij werken bij een internationale en toonaangevende organisatie welke levert aan de levensmiddelindustrie? En ben jij een ervaren en resultaatgerichte verbinder met een passie voor relatiebeheer en internationaal zakendoen? In deze functie van (Key) Account Manager ben jij gesprekspartner en het vaste aanspreekpunt van een aantal belangrijke klanten! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Organisatie

Jouw nieuwe werkgever levert halffabricaten aan de levensmiddelen industrie en is internationaal actief. De organisatie maakt deel uit van een wereldwijd opererend concern met een aantal eigen plantages en productiefaciliteiten.

Ter aanvulling van het sales team, wat in totaal bestaat uit zeven collega’s, ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer van met name de middelgrote accounts die met name actief zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Maar er wordt ook van je verwacht dat je nieuwe klanten binnenhaalt door middel van acquisitie. In je team is een Senior Key Account Manager werkzaam die de top 10 key accounts onder zijn hoede heeft, daarnaast zijn er nog twee Account Managers die kleine tot middelgrote klanten bedienen en twee Sales Representatives die meer de administratieve ondersteuning geven.

Functie

In deze uitdagende en zelfstandige functie ben je verantwoordelijk voor de verkoop (B2B) van grondstoffen en halffabricaten. Een derde van je tijd ben je op pad naar de klanten toe, deze zijn met name gevestigd in Europa, denk aan de Benelux, Frankrijk, Italië, Duitsland en Polen.

Als (Key) Account Manager beheer je deze relaties van A tot Z en inventariseer je samen met de klant toepassingen en producteisen en vertaalt dit naar specificaties en productiemogelijkheden. Je bent gesprekspartner van managers binnen de bedrijven en bent een gedegen gesprekspartner die goed beslagen ten ijs komt. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. risicomanagement en duurzaamheid. Natuurlijk kun je hiervoor altijd overleggen met collega’s van New Product Development. De focus ligt op het sluiten van langetermijncontracten, waarbij continuïteit en binding met de klant centraal staan. Hiernaast ben je natuurlijk op de hoogte van de continu veranderende markt en zorg je ervoor dat je hier indien nodig proactief op inspeelt. Naast het B2B aspect ben je goed in staat in te spelen op een fluctuerende prijs die gelinkt is aan de actuele olieprijs.

Functie eisen

Jij herkent jezelf in het volgende profiel:

  • HBO / universitair werk- en denkniveau (voorkeur richting levensmiddelentechnologie);
  • Tussen de 5 en 10 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie en/of procesindustrie;
  • Kennis van de grondstoffenmarkt is een pre;
  • Vloeiend Nederlands en Engels in woord en geschrift;
  • Beheersing van de Franse en/of Duitse taal is een pre;
  • Je hebt een commerciële drive en uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Je bent een ondernemende persoonlijkheid, klant- en resultaatgericht en proactief;
  • Natuurlijk beschik je over een flinke dosis doorzettingsvermogen en overtuigingskracht.

Aanbod

En wat bieden wij jou als toekomstig (Key) Account Manager?

Je komt te werken in een zeer professionele en internationale werkomgeving waarin ook jouw persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen centraal staan! Natuurlijk horen hier uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij, waaronder een auto, laptop en telefoon. Hiernaast biedt jouwe nieuwe werkgever een zeer goede pensioenregeling aan en krijg je de ruimte om jouw salaris aan te vullen door middel van een bonusstructuur.

Inlichtingen

Heb je aanvullende vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Annemieke Bakker

T: 085-9028122
E: annemieke@lincks.nl

Sollicitatie

Je kunt via de button ‘solliciteer’ rechtstreeks reageren op deze functie. Vul jouw gegevens in op het invulformulier en stuur je CV (en eventuele motivatie) als bijlage(n) mee. Jouw sollicitatie wordt dan direct gekoppeld aan deze vacature en in behandeling genomen.