Wil jij dat we jou helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging?

Introductie

Voor Serrix, een groeiende, internationale organisatie gevestigd in Amsterdam, zijn wij op zoek naar een Business Development Manager! Je analyseert bestaande markten, bouwt het netwerk van partners uit en draagt zo jouw steentje bij aan de strategische groei van het bedrijf. Zie jij jezelf wel werken in deze zelfstandige, analytische en commerciële functie waarbij je een aantal dagen per maand in het buitenland te vinden bent? Dan horen we het graag!

Organisatie

Vanuit het kantoor in een mooi en centraal gelegen pand aan de Amsterdamse Herengracht ontwikkelt en verkoopt Serrix inmiddels alweer ruim 10 jaar innovatieve medische OTC producten om veel voorkomende gezondheidsproblemen te bestrijden. Bekend zijn Mycosan® (anti-schimmel voetverzorgingslijn), SoreFix® (tegen koortslip) en donttellmum® (complete lijn tegen allerlei kinderkwaaltjes). Deze producten zijn niet alleen in Nederland verkrijgbaar bij drogist en apotheek, maar ook in meer dan 25 andere landen, waar inmiddels twee derde van de omzet vandaan komt. Ter uitbreiding van het commerciële team zijn ze op zoek naar een Business Development Manager, een zelfstandige en inhoudelijk uitdagende rol waarin je de kans krijgt om Serrix internationaal verder te laten groeien.

Je komt als Business Development Manager ter versterking van 10 collega’s te werken vanuit het kantoor in Amsterdam, waar een open, dynamische en informele sfeer heerst.

Functie

Als ondernemende en analytische Business Development Manager ga jij aan de slag met het identificeren van nieuwe, kansrijke markten voor de bestaande producten en de verdere uitbouw van business bij de bestaande distributeurs. Hier horen onder andere de volgende uitdagende werkzaamheden bij:

 • Het analyseren van de bestaande markten en het bepalen van de optimale marge per product en per markt;
 • Het opbouwen en onderhouden van de relaties met bestaande en potentiële distributeurs, door de goede relatie met de distributeurs voeg je waarde toe en creëer je een mooie marktpositie voor de merken van Serrix;
 • Jij vertegenwoordigt Serrix op internationale beurzen;
 • Je monitort de prestaties van bestaande distributeurs en het aanjagen van de plannen om de Serrix-merken verder te laten groeien.
 • Je bent volledig op de hoogte van de ontwikkelingen in de bestaande markten en brengt potentiële distributeurs in beeld.

Gemiddeld reis je twee tot vier dagen per maand naar het buitenland, waarbij je partners en relevante beurzen bezoekt.

Functie-eisen

Jij bent als Business Development Manager een ondernemende collega met sterke analytische vaardigheden. Met jouw drive en ambitie om het beste uit jezelf en de organisatie te halen, pak jij de kansen en verantwoordelijkheden die horen bij het uitbouwen van de de markt. Zo draag jij samen met jouw collega’s een steentje bij aan het laten groeien van de organisatie. Verder herken jij jezelf in het volgende profiel:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
 • Minimaal drie jaar relevante commerciële werkervaring, bij voorkeur in een internationale farmaceutische of OTC omgeving;
 • Het is een must dat je ervaring hebt met het werken met distributeurs;
 • Heb jij ook consumentenmarketingervaring? Dan is dit een sterke pre;
 • Je bent communicatief vaardig en je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels;
 • Je bent fulltime beschikbaar en woonachtig in (de regio) Amsterdam;
 • Je voelt je thuis binnen een kleine, resultaat gedreven omgeving waarin je zelfstandig te werk gaat.

Aanbod

Serrix is een professionele, gepassioneerde, jonge, informele en dynamische organisatie van tien gedreven collega’s met een kantoor op een prachtige plek in hartje Amsterdam. In de rol van Business Development Manager bieden ze jou het volgende:

 • Een mooi marktconform salaris, afhankelijk van jouw ervaring en netwerk;
 • Goede aanvullende voorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding en leuke uitjes met het team;
 • Bovenop je salaris een bonus wanneer zowel jouw persoonlijke doelstellingen, als de bedrijfsdoelstellingen behaald worden;
 • Een innovatieve werkomgeving waarin ideeën op prijs worden gesteld en initiatief wordt aangemoedigd.

Sollicitatie

Je kunt via de button ‘solliciteer’ rechtstreeks reageren op deze functie. Vul jouw gegevens in op het invulformulier en stuur je CV (en eventuele motivatie) als bijlage(n) mee. Jouw sollicitatie wordt dan direct gekoppeld aan deze vacature en in behandeling genomen.

Vragen? Stuur een Whatsapp bericht

Klik hier

Vragen? Stuur een bericht

Klik hier
Menu