⃪ Terug naar het vacature overzicht

Introductie

Dat jij zelfstandig de wereld rondreist en met jouw mechanische kennis elke uitdaging aandurft vinden wij bewonderingswaardig. Jij bent onmisbaar voor de klanten, want jij zorgt er immers voor dat de schepen hun koers weer kunnen vervolgen. Inbedrijfstelling en revisie van componenten van onder andere bow thrusters en propellers? Jij regelt het wel! Na het volgen van een cursus in Japan ga je zelfstandig aan de slag. Raak jij al enthousiast? Lees dan snel verder!

Organisatie

Je komt te werken in een internationale technische organisatie actief in besturingssystemen voor de maritieme sector. Het bedrijf is onderdeel van een Japans moederbedrijf en de klanten bevinden zich wereldwijd.

Het kantoor in Nederland focust zich op het aftersales traject, wat bestaat uit onderhoud, reparaties, het leveren van onderdelen en technisch advies. De Japanse roots zijn hier ook goed zichtbaar, alles ziet er verzorgd, netjes en compleet uit. Hiernaast is er veel aandacht voor de werknemers, wat zich vertaald naar duidelijke afspraken en goede arbeidsvoorwaarden.

In Nederland werken er 13 collega’s, waarvan er drie verantwoordelijk voor alle zaken omtrent administratie & klantenservice en de anderen werkzaam zijn als Service Engineers. Deze Service Engineers hebben verschillende nationaliteiten, waardoor je ook binnen je team met internationale invloeden te maken hebt. Ter uitbreiding zoeken ze een collega die dit team komt versterken.

Functie

Als Service Engineer heb je een afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is. Elke keer werk je in verschillende landen, in afwisselende omgevingen met nieuwe mensen. Je hebt hierbij de volgende taken:

 • Zorg dragen dat de mechanische componenten worden verwijderd en naar de werkplaats worden gebracht;
 • Reviseren van de componenten (bow thrusters, propellors, tandwielen, lagers etc)
 • Op locatie leiding geven aan het lokale team;
 • Bieden van technische ondersteuning vanuit kantoor.

Je werkt aan verschillende projecten wereldwijd, wisselend van 5 dagen tot 2 weken. Voor sommige klussen weet je al even van tevoren dat je op reis mag en voor andere kan het voorkomen dat je snel moet schakelen. Het zou zomaar kunnen dat je morgen op reis mag gaan!

Op de momenten dat je niet op locatie aan een project werkt, bied je technische ondersteuning aan klanten vanaf het kantoor in Ridderkerk. Ook geeft dit je ruimte om je werkzaamheden voor te bereiden. Je werkt hierbij dagen van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Functie eisen

Wanneer je binnen dit bedrijf als Service Engineer aan de slag gaat, is het belangrijk dat je al wel wat mechanische kennis en/of ervaring hebt opgedaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn in een vergelijkbare functie in dezelfde branche, maar ook wanneer je bijvoorbeeld veel aan auto’s hebt gesleuteld.

Verder herken jij jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt de lts, mts of een technische mbo opleiding afgerond;
 • Je bent bereid om veel in het buitenland te werken en te verblijven;
 • Je spreekt basis Engels;
 • Je bent gemotiveerd om een opleidingstraject in Japan te starten.

Aanbod

En wat bieden wij jou?

 • Een salaris afhankelijk van jouw leeftijd en ervaring;
 • 24 vakantiedagen en recht op compensatiedagen wanneer je werkt in het weekend;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Auto van de zaak met tankpas, ook voor privé gebruik;
 • Een jaarlijkse bonus;
 • Tijdens projecten slaap je in hotels en soms aan boord en ontvang je na je inwerkperiode een creditcard van de zaak;
 • En verder: een telefoon van de zaak en diverse aanvullende verzekeringen.

Inlichtingen

Heb je aanvullende vragen of wil je meer weten?
Neem dan contact op met Valérie Kloeg | Lincks Personal Recruitment

(t) 085-9028126
(e) valerie@lincks.nl

Sollicitatie

Je kunt via de button ‘solliciteer’ rechtstreeks reageren op deze functie. Vul jouw gegevens in op het invulformulier en stuur je CV (en eventuele motivatie) als bijlage(n) mee. Jouw sollicitatie wordt dan direct gekoppeld aan deze vacature en in behandeling genomen.