⃪ Terug naar het vacature overzicht

Introductie

Wil jij jezelf op technisch gebied graag verder ontwikkelen en wil jij veel internationaal reizen? Zoek dan niet verder! Als Service Engineer werk je in verschillende landen, in afwisselende omgevingen met nieuwe mensen aan uitdagende projecten. Je verricht onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan besturingssystemen voor grote schepen en tussen projecten door bied je technische ondersteuning. Je gaat een intern opleidingstraject in om klaar gestoomd te worden voor deze functie. Raak jij al enthousiast? Lees dan snel verder!

Organisatie

Je komt te werken in een internationale technische organisatie actief in besturingssystemen voor de maritieme sector. Het bedrijf is onderdeel van een Japans moederbedrijf en de klanten bevinden zich wereldwijd.

Het kantoor in Nederland focust zich op het aftersales traject, wat bestaat uit onderhoud, reparaties, het leveren van kleine onderdelen en technisch advies. De Japanse roots zijn hier ook goed zichtbaar, alles ziet er verzorgd, netjes en compleet uit. Hiernaast is er veel aandacht voor de werknemers, wat zich vertaald naar duidelijke afspraken en goede arbeidsvoorwaarden.

In Nederland werken er 13 collega’s, waarvan er drie verantwoordelijk voor alle zaken omtrent administratie & klantenservice en de anderen werkzaam zijn als Service Engineers. Deze Service Engineers hebben verschillende nationaliteiten, waardoor je ook binnen je team met internationale invloeden te maken hebt. Ter uitbreiding, zoeken ze iemand die zich intern wil laten opleiden om dit team te versterken.

Functie

Als Service Engineer heb je een afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is. Elke keer werk je in verschillende landen, in afwisselende omgevingen met nieuwe mensen. Je hebt hierbij de volgende taken:

 • Het verrichten van onderhoudswerkzaamheden op locatie;
 • Het verrichten van reparatiewerkzaamheden op locatie;
 • Bieden van technische ondersteuning vanuit kantoor.

Je werkt aan verschillende projecten wereldwijd, wisselend van 3 dagen tijd tot wel 2 weken. De onderhoudsklussen waaraan je werkt zijn vooraf ingepland, maar er is ook flexibiliteit nodig omdat een spoed reparatieklus snel moet worden opgepakt. Je doet dit vaak samen met één van je behulpzame collega’s. Ongeveer de helft van de tijd reis je namelijk samen zodat jullie alles zo snel mogelijk kunnen afronden.

Doordat het om onderhoud, reparaties en het vervangen van kleine onderdelen gaat, sleep je niet veel onderdelen mee. Een gereedschapskist en jouw dosis aan kennis zijn meestal al voldoende!

Op de momenten dat je niet op locatie aan een project werkt, bied je technische ondersteuning aan klanten vanaf het kantoor in Ridderkerk. Ook geeft dit je ruimte om je werkzaamheden voor te bereiden. Je werkt hierbij dagen van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Functie eisen

Wanneer je binnen dit bedrijf als Service Engineer aan de slag gaat, is jouw persoonlijkheid en jouw drive het belangrijkste. Je wordt namelijk intern opgeleid binnen het bedrijf om een expert op het gebied van besturingssystemen te worden. De eerste periode is dit in Nederland, maar al snel word jij ook in Japan bijgeschoold.

Verder herken jij jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt de lts, mts of een technische mbo opleiding afgerond;
 • Je hebt enige kennis van Elektrotechniek;
 • Je bent bereid om veel in het buitenland te werken en te verblijven;
 • Je spreekt basis Engels;
 • Je bent gemotiveerd om een intern opleidingstraject te starten.

Aanbod

En wat bieden wij jou?

 • Een salaris afhankelijk van jouw leeftijd en ervaring;
 • 24 vakantiedagen en recht op compensatiedagen wanneer je werkt in het weekend;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Auto van de zaak met tankpas, ook voor privé gebruik;
 • Een jaarlijkse bonus;
 • Tijdens projecten slaap je in hotels en soms aan boord en ontvang je na je inwerkperiode een creditcard van de zaak;
 • En verder: een telefoon van de zaak en diverse aanvullende verzekeringen.

Inlichtingen

Heb je aanvullende vragen of wil je meer weten?
Neem dan contact op met Valérie Kloeg | Lincks Personal Recruitment

(t) 085-9028126
(e) valerie@lincks.nl

Sollicitatie

Je kunt via de button ‘solliciteer’ rechtstreeks reageren op deze functie. Vul jouw gegevens in op het invulformulier en stuur je CV (en eventuele motivatie) als bijlage(n) mee. Jouw sollicitatie wordt dan direct gekoppeld aan deze vacature en in behandeling genomen.