Blog

September 2016 krijg ik een bericht van Lincks of ik interesse heb in een adviseursfunctie bij een zorgverzekeraar in Dordrecht. We spreken af. Na een leuk gesprek op het kantoor van Lincks krijg ik te horen dat Lincks me graag voorstelt aan Promovendum. Een week later stap ik dus het kantoor in Dordrecht binnen voor een speeddate met de managers van het Serviceteam. Het ziet er van binnen geweldig uit. Hier vertel ik wie ik ben en worden er vragen gesteld. Gespannen stap ik naar buiten. Nu maar afwachten!

Niet veel later krijg ik goed nieuws: ik mag starten bij Promovendum! Voor ik aan de slag kan moet ik het Wft Zorg diploma halen. In een week tijd worden we klaargestoomd voor het examen. Bij de start leer ik de groep met kandidaten en onze enthousiaste docent kennen. Boordevol nieuwe informatie staan we vrijdagochtend bij het examenkantoor in Dordrecht waar het Wft examen wordt afgenomen. Gelukkig is Brita van Lincks hier als support! Diezelfde middag krijgen we de uitslag. Ik heb het examen gehaald met een 7!

Aan de slag
Dinsdag starten we bij Promovendum. De eerste dagen krijgen we uitleg over de zorgverzekering en aanvullende pakketten die Promovendum biedt. Dan is het tijd om aan de slag te gaan! We worden gekoppeld aan één van de vaste collega’s, die de komende 3 maanden naast ons zal zitten. We luisteren een aantal dagen mee en gaan dan zelf “de lijn in”. Super spannend, maar gelukkig staat mijn collega altijd klaar als ik vragen heb. Ik heb eindeloos veel vragen gesteld, maar nooit het gevoel gehad dat iemand dit vervelend vond. Half november wordt de zorgpremie bekendgemaakt: de start van het zorgseizoen! Een periode waarin we als team ontzettend hard hebben gewerkt. Niet voor niets, we hebben een top zorgseizoen gedraaid!

Een maand voor het tijdelijk contract afloopt krijgen we te horen of we contractverlenging aangeboden krijgen. Ik heb aangegeven graag te willen blijven. Super enthousiast ben ik dan ook als ik te horen krijg dat ik (samen met 3 andere tijdelijke collega’s) kan blijven werken binnen het Serviceteam! We vieren dit tijdens de vrijdagmiddagborrel!

Nieuwe uitdaging
Dan verschijnt er op 10 februari een interne vacature in mijn mailbox. De communicatie afdeling zoekt versterking. Een functie die ontzettend goed aansluit op mijn interesses en opleiding. Ondanks dat ik het ontzettend naar mijn zin heb bij Service en niet opzoek ben naar een andere baan kan ik deze vacature niet aan me voorbij laten gaan. Ik schrijf een sollicitatiebrief en mag op gesprek komen. Hieruit volgt een case, een tweede gesprek en tot slot het goede nieuws dat ik op maandag 1 mei mag starten als medewerker Communicatie!

Mijn laatste dag binnen het Serviceteam breekt aan. Een dubbel gevoel, maar gelukkig is het geen echt afscheid en zie ik mijn collega’s nog dagelijks in het restaurant tijdens de pauze of vrijdagmiddagborrel.

Nu werk ik al een aantal maanden binnen het Communicatieteam van Promovendum en voel ik me ook hier weer helemaal op mijn plek. Als Communicatie afdeling zijn we verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie. Een leuke, afwisselende functie. Op dit moment zijn we al druk bezig met het komende zorgseizoen. Alles gereedmaken voor half november, als de nieuwe premie bekendgemaakt zal worden. Daarna dragen we het stokje over aan de klantcontactafdelingen, waarvan jij binnenkort misschien wel onderdeel uit zal maken. Ik kan je beloven: het wordt een heftige, maar ontzettend leuke en leerzame periode! Je gaat het zeker naar je zin krijgen binnen het Serviceteam! Succes!