⃪ Terug naar het vacature overzicht

Introductie

Meedenken over de internationale wetgeving op gebied van non-food consumentenproducten? Challenge accepted! Als Legal Medewerker heb jij een uitdagende functie waar jij je tussen juridisch en commercieel werkgebied bevindt. Jij bent de onmisbare schakel tussen inkoop, sales en legal. Heb jij een hbo-diploma in een juridische richting en ben jij nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Organisatie

Onze opdrachtgever is een jonge en groeiende handelsorganisatie binnen de FMCG branche. Binnen het bedrijf hangt een informele no-nonsense cultuur en maken ze gebruik van korte communicatielijnen.

Functie

Als Legal Medewerker draag je bij aan de Legal Compliance van de organisatie. Je hebt een divers takenpakket waarbij je zowel juridisch als commercieel bezig bent. Je denkt mee over de internationale wetgeving op het gebied van non-food consumentenproducten, gezien het van groot belang is dat aan alle relevante wetten, regelingen en praktijken wordt voldaan. Hierbij komen de volgende taken kijken:

 • In samenwerking met het Legal Counsel juridische vraagstukken onderzoeken;
 • Samen met de afdeling inkoop mogelijke afzetmarkten bekijken, rekening houdend met de wet- en regelgevingen en merkrestricties;
 • Advies verstrekken aan de afdeling verkoop over juridische kwesties en controleren of alle producten voorzien zijn van de vereiste en benodigde documentatie;
 • Ondersteunen in de dagelijkse juridische werkzaamheden.

Kortom, als Legal Medewerker ben jij een belangrijke ondersteuning van de Legal afdeling en onmisbare schakel tussen de verschillende commerciële afdelingen.

Functie eisen

Je staat stevig in je schoenen en bent in staat om zelfstandig te werken. Als Legal Medewerker ben je een echte doorzetter en bijt jij je vast in juridische vraagstukken. Hiernaast herken jij jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in een juridische richting, bijvoorbeeld HBO Rechten;
 • Zowel een starter als een meer ervaren kandidaat (2-3 jaar) is welkom om te solliciteren;
 • Naast de huidige juridische kennis die jij hebt, ben je bereid om je in te lezen en eigen te maken van, wet- en regelgeving, Europese Verordeningen en Richtlijnen op het gebied van (Internationale) Warenwet/Productveiligheid, Europees Recht, Intellectueel eigendom, (Internationaal) Verbintenissenrecht, enz. Heb jij al ervaring binnen dit rechtsgebied? Dan is dat een pré;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift, beheersing van de Duitse of Franse taal is een pré.

Hiernaast ben jij natuurlijk punctueel, behoud je overzicht en breng je met gemak structuur aan jouw taken. Daarnaast ben je ook nog eens leergierig, initiatiefrijk en vind je het leuk om aan de slag te gaan binnen een dynamische handelsomgeving.

Aanbod

En wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende, afwisselende functie in een jong bedrijf;
 • Een fulltime baan, maar ook een 32-urige werkweek is bespreekbaar;
 • Jouw salaris ligt tussen de €2300 en €3000 bruto per maand, natuurlijk is dit afhankelijk van jouw ervaring & leeftijd;
 • Goede arbeidsvoorwaarden; waaronder een mooie pensioensregeling & 25 vakantiedagen;
 • Vrijdagmiddagborrels, voetbaltafels en een dagelijkse lunch met elkaar;
 • Diverse mogelijkheden om te investeren in jouw ontwikkeling door middel van het volgen van opleidingen en/of cursussen.

Inlichtingen

Heb je aanvullende vragen of wil je meer weten?
Neem dan contact op met Renate Leeuwenstein | Lincks Personal Recruitment

(t) 085-9028123
(e) renate@lincks.nl

Sollicitatie

Je kunt via de button ‘solliciteer’ rechtstreeks reageren op deze functie. Vul jouw gegevens in op het invulformulier en stuur je CV (en eventuele motivatie) als bijlage(n) mee. Jouw sollicitatie wordt dan direct gekoppeld aan deze vacature en in behandeling genomen.