⃪ Terug naar het vacature overzicht

Introductie

Verbindingen maken in de interne organisatie en klanten ontzorgen, jij kunt het! Je werkt als senior business development manager bij IJssel Technologie: een bedrijf dat technische oplossingen biedt op het gebied van procesoptimalisatie, ontwerp en realisatie en onderhoud. Dat doe je bij grote namen zoals Scania, Heineken, Auping en Friesland Campina, waar jij, vooral regionaal gezien, meer waarde creëert. Jij zit in het 7-koppige managementteam en rapporteert direct aan de directeur. Ben jij klaar voor deze uitdagende fulltime baan waar jouw ambitieuze karakter helemaal tot zijn recht komt?

Organisatie

Onze opdrachtgever is IJssel Technologie in Zwolle, een multidisciplinair kennisbedrijf dat zich richt op de Nederlandse productie-industrie. IJssel Technologie, onderdeel van De IJssel Groep, is een onderneming met in 2017 een omzet van ruim € 41 miljoen. Het financieel gezonde bedrijf is momenteel verdeeld in 4 regio’s met in totaal 270 medewerkers. Door de jaren heen is het klantenbestand flink gegroeid en werkt IJssel Technologie voor grote jongens als Scania, Auping, Nedmag, Ben & Jerry’s, Heineken, Friesland Campina en Tata Steel. Met deze opdrachtgevers zijn langdurige en intensieve relaties ontstaan.

Het succes van IJssel Technologie in de afgelopen jaren is gebaseerd op een aantal factoren namelijk het continu inspelen op ontwikkelingen in de markt en het verzilveren van kansen. Ook blijven we investeren in kennis omtrent nieuwe technologische ontwikkelingen en robotisering. Dit in combinatie met de hechte band met de klant zorgt dat deze strategie van ‘customer intimacy’ dé sleutel is voor succes. ‘What you see is what you get’, daar staat IJssel Technologie voor.

Om jouw baanbrekende ideeën om te zetten in zichtbare resultaten voor klanten stuur je meerdere disciplines (direct of indirect) aan die elkaar versterken in het eindresultaat. Denk hierbij aan onder andere engineering, bedrijfskundige advisering en projectmanagement. De regio Oost bestaat momenteel uit 95 FTE.

Functie

Jij steekt je handen uit de mouwen als senior business development manager door nieuwe strategische klanten te vinden en hen te helpen om de concurrentiekracht te vergroten. Daarnaast ben je gericht op de interne gang van zaken in Zwolle en Deventer, waar jij ook verantwoordelijk bent voor het aansturen van een team. Jij zorgt voor meer samenhang door mensen beter met elkaar te laten samenwerken. Het vertegenwoordigen van IJssel Technologie bij de grote en kleinere klanten in deze regio, doe jij vol trots. In de afgelopen periode is er bovendien veel geïnvesteerd in onder andere de ontwikkeling van leiderschap en strategie en daar pluk jij de vruchten van. Als resultaat zie je een omzetverhoging in de regio en voeg jij waarde toe aan ons bedrijf. Maar dat is nog niet alles. Ook ga jij:

 • op strategisch niveau relaties ontwikkelen en jouw mensen continu uitdagen om de klant te verrassen met nieuwe inzichten en methoden.
 • nieuwe kennis vanuit de organisatie benutten en inzetten bij de klant.
 • een sterk zakelijk netwerk opbouwen. De contacten die er al zijn ga jij intensiveren en je gaat nieuwe business genereren.
 • als aanspreekpunt dienen voor klanten in heel Nederland.
 • activiteiten in deze regio verder uitbreiden en daarvoor een ondernemersstrategie ontwikkelen.

Functie eisen

Jouw hart als zelfstarter ligt in deze markt en je hebt een hoge gunfactor. Jij kunt met iedereen goed opschieten, waardoor je steeds de verbinding kunt maken tussen jouw collega’s en de mensen op locatie. Of dat nu een monteur is of de CEO van een groot bedrijf die een probleem heeft met de productie: jij kunt met iedereen communiceren. Jij weet als charismatisch leider als geen ander dat verdeel en heers de creativiteit niet bevordert. Jij voelt je verantwoordelijk voor jouw team en je bent in staat om op strategisch en tactisch niveau deuren te openen. Jij kiest het liefst voor de moeilijkste weg waar je zo veel mogelijk creativiteit in kwijt kunt. De balans vinden tussen detail en grote lijnen, dat is jouw stille kracht. Als professional met een goed analytisch vermogen, vind jij het een uitdaging om de kar te trekken. Verder beschik jij over:

 • wo-werk- en -denkniveau, het liefst in technische richting aangevuld met een MBA.
 • minimaal 10 à 15 jaar ervaring als regiomanager, vestigingsmanager of business development manager, waarbij je techniek, commercie en verbindingen maken hebt samengebracht.
 • ervaring met lean-management en met werken in complexe organisaties.

Aanbod

En wat bieden wij jou?

 • een jaarsalaris dat ligt tussen de € 80.000 en € 100.000, afhankelijk van ervaring, opleiding en leeftijd.
 • een gedegen pensioenregeling.
 • een auto van de zaak.
 • een bonusregeling.
 • een omgeving die ontwikkeling stimuleert en de mogelijkheid om opleidingen te volgen.

Inlichtingen

Lincks Personal Recruitment verzorgt de werving-en-selectieprocedure voor deze vacature.

Heb je aanvullende vragen of wil je meer weten?
Neem dan contact op met Mireille Prooi | Lincks Personal Recruitment

(t) 085-9028120
(e) mireille@lincks.nl

Sollicitatie

Je kunt via de button ‘solliciteer’ rechtstreeks reageren op deze functie. Vul jouw gegevens in op het invulformulier en stuur je CV (en eventuele motivatie) als bijlage(n) mee. Jouw sollicitatie wordt dan direct gekoppeld aan deze vacature en in behandeling genomen.